Brokułowa sałatka z fetą
Brokułowa sałatka z fetą
Przygotowanie
- Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut
- Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia
- Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule
- Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta
- Następnie posypujemy nasionami słonecznika
- Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy majonezem oraz ulubionymi przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek z brokułami.
Autor
Lista składników
- Brokuł (240 g)
- Ser feta (80 g)
- Marchew (20 g)
- Pestki słonecznika obrane (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.