Boczniaki w jajku z miksem sałat
Boczniaki w jajku z miksem sałat
Przygotowanie
- Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy
- Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku
- Kładziemy na rozgrzany olej
- Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu
- Sałatę drzemy w palcach
- Pomidora kroimy w cząstki
- Ogórka kroimy w pół plastry
- Układamy składniki sałatki na talerzu, posypujemy krążkami cebuli i polewamy sosem
- Obok sałatki układamy usmażone grzyby
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Boczniak (świeży) (200 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Pomidor (85 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Ogórek długi (45 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sos vinaigrette (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.