Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Boczek z dzika z kaszą i kapustą
Przygotowanie
- Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru
- Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach
- Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz.
- Kaszę gotujemy ok. 15 minut
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy na patelni/rondlu tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, podsmażamy 2 min
- Dodajemy kaszę
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Boczek z dzika (surowy) (600 g)
- Kapusta kiszona (300 g)
- Kasza gryczana niepalona (150 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Seler korzeń (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Smalec z gęsi (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.