Bezy z jogurtem i owocami
Bezy z jogurtem i owocami
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C
- Na kawałku papieru do pieczenia rysujemy kółka o średnicy ok. 8 cm i kładziemy papier na blasze do pieczenia
- Białka ubijamy, stopniowo dodając cukier puder, aż piana zesztywnieję
- Następnie dodajemy mąkę oraz ocet i delikatnie mieszamy
- Masę rozkładamy równomiernie na kółkach na blasze
- Pośrodku każdej bezy robimy zagłębienie
- Bezy wkładamy do piekarnika na ok. 75 minut
- Po tym czasie wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki, aby bezy wystygły
- Mango obieramy i kroimy w kostkę
- Banana obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Bezy wkładamy na talerzach i na środek każdej nakładamy odrobinę jogurtu
- Na wierzch nakładamy owoce i całość polewamy miąższem z marakui
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bez.
Autor
Lista składników
- Mango (280 g)
- Jogurt kokosowy bez cukru (200 g)
- Cukier puder (trzcinowy) (150 g)
- Ocet winny (125 ml)
- Banan (120 g)
- Marakuja (120 g)
- Jajo białko (90 g)
- Mąka kukurydziana (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.