Bezglutenowe naleśniki kasztanowe
Bezglutenowe naleśniki kasztanowe
Przygotowanie
- Do miski przesiewamy mąkę (kasztanową), dodajemy mąkę (ziemniaczaną) oraz sól i całość dokładnie mieszamy
- Następnie wlewamy do mąk wodę i mieszamy rózgą kuchenną (ciasto powinno przypominać podstawowe ciasto naleśnikowe)
- Przygotowane ciasto odkładamy na ok. 15 minut
- Po tym czasie dodajemy do ciasta tłuszcz i mieszamy
- Rozgrzewamy patelnię
- Patelnię lekko smarujemy tłuszczem, wylewamy na nią porcję ciasta i smażymy naleśniki przez ok. 1-3 minuty z każdej strony
- Usmażone naleśniki przenosimy na talerz i dekorujemy ulubionymi dodatkami np. dżemem, miodem, jogurtem, owocami czy orzechami
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 4 naleśniki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.
Autor
Lista składników
- Woda (310 ml)
- Mąka kasztanowa (120 g)
- Mąka ziemniaczana (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Sól kłodawska (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.