Bazyliowe pesto z awokado
Bazyliowe pesto z awokado
Przygotowanie
- Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki
- Pieczemy w piekarniku
- W tym czasie gotujemy makaron
- Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
- Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę
- Sos mieszamy z ugotowanym makaronem
- Podajemy z pieczonymi pomidorkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (400 g)
- Awokado (210 g)
- Makaron gryczany (świderki) – bezjajeczny (160 g)
- Cytryna (40 g)
- Migdał (30 g)
- Bazylia (świeża) (15 g)
- Czosnek (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.