Batoniki z suszonych owoców
Batoniki z suszonych owoców
Przygotowanie
- Wszystkie suszone owoce moczymy w zimnej wodzie przez ok. godzinę
- Odsączamy i miksujemy na jednolitą, gładką masę
- Dosypujemy wiórki i mieszamy
- Masę przekładamy do formy wyłożonej folią spożywczą, wyrównujemy, ugniatamy i dociskamy
- Wstawiamy na 12 godzin do lodówki
- Formę przewracamy ostrożnie do góry nogami, odklejamy folię z masy i kroimy na batony
- Owijamy w kawałki papieru do pieczenia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Figa suszona (70 g)
- Żurawina suszona (70 g)
- Daktyl (70 g)
- Rodzynki (70 g)
- Wiórki kokosowe (45 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.