Banan w naleśniku
Banan w naleśniku
Przygotowanie
- W rondlu rozpuszczamy tłuszcz
- Wszystkie składniki (poza bananami) umieszczamy w mikserze (lub blenderze) i razem dokładnie miksujemy
- Rozgrzewamy patelnię
- Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki po ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Usmażone naleśniki odkładamy na talerz
- Banany obieramy i kroimy na pół
- Na każdego naleśnika kładziemy pół banana i zawijamy w rulon, a następnie kroimy na kawałki o grubości ok. 3 cm
Rady dietetyka
Na jedną porcję przypadają dwa naleśniki.
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Banan (600 g)
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Mąka orkiszowa (200 g)
- Woda (180 ml)
- Jajo kurze (102 g)
- Masło (45 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.