fbpx
Szukaj
open close

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3c473ba0-1346-4521-a6bd-97bb623b9c6b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Mięso kroimy w cienkie plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dokładamy mięso, dodajemy przyprawy i całość smażymy przez ok. 5-10 minut (co jakiś czas obracając mięso)
  • Z piekarnika wyciągamy kawałki bagietki, a na nią nakładamy mięso z cebulą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina polędwica (200 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Ser feta (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grzanki z pastą z awokado, jajem i bekonem

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę Dodajemy przyprawy, sezam oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Tosty z awokado i jajem

Awokado obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do miski, a następnie ugniatamy widelcem na papkę Kromki chleba pieczemy w tosterze (…)

WIĘCEJ >

Bagietka z mozzarellą

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy (…)

WIĘCEJ >

Grzanki z jajecznicą i pieczonymi pomidorkami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki chleba oraz pomidorki i (…)

WIĘCEJ >

Bagietka z szynką, serem, sałatą i papryką

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Obie połówki bagietki smarujemy tłuszczem Paprykę kroimy w paski Na jedną połówkę układamy wszystkie składniki, (…)

WIĘCEJ >