Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta
Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w piórka
- Mięso kroimy w cienkie plastry
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dokładamy mięso, dodajemy przyprawy i całość smażymy przez ok. 5-10 minut (co jakiś czas obracając mięso)
- Z piekarnika wyciągamy kawałki bagietki, a na nią nakładamy mięso z cebulą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (200 g)
- Bagietka (140 g)
- Cebula (105 g)
- Ser feta (50 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.