Babeczki z jagodami
Babeczki z jagodami
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier i mieszamy
- Do osobnej miski wybijamy jajo i roztrzepujemy widelcem, a następnie dolewamy mleko oraz tłuszcz i ponownie mieszamy
- Płynne składniki wlewamy do suchych i całość dokładnie mieszamy (masa nie powinna być grudkowata)
- Do masy dodajemy jagody i delikatnie mieszamy
- Ciasto przelewamy do foremki, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
- Upieczone babeczki przenosimy na metalową kratkę, aby lekko przestygły
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek i muffinek.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (180 ml)
- Mąka orkiszowa (160 g)
- Jagoda leśna (150 g)
- Cukier trzcinowy (55 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
- Proszek do pieczenia (8 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.