Babciny mus jabłkowy
Babciny mus jabłkowy
Przygotowanie
- Jabłka obieramy, usuwamy pestki i kroimy w ósemki
- Następnie wrzucamy jabłka do rondla, dolewamy wodę i gotujemy do miękkości
- Dodajemy sok z cytryny i gotujemy dalej, do momentu, aż jabłka będą tak miękkie, że będzie dało się je rozgnieść widelcem
- Rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy skórkę z cytryny i rozgniatamy jabłka widelcem (lub tłuczkiem do ziemniaków) pozostawiając nieco grubszą konsystencję (nie rozgniatamy na gładko)
- Mus podajemy na ciepło
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musów.
Autor
Lista składników
- Jabłko (1400 g)
- Woda (125 ml)
- Sok z cytryny (bio) (12 ml)
- Cytryna – skórka (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.