Aromatyczny gulasz rybny
Aromatyczny gulasz rybny
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w plastry
- Chili i zieleninę drobno siekamy
- Oliwki kroimy w plasterki
- Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Dodajemy pomidory, oliwki, kapary oraz sok z pomarańczy, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut, cały czas mieszając
- Dodajemy rybę, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 10 minut (na małym ogniu)
- Gotowy gulasz nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z rybami.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (800 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Sok z pomarańczy 100% (100 g)
- Oliwki czarne (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Kapary (10 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Chili (5 g)
- Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.