Antrykot wołowy z pieprzem
Antrykot wołowy z pieprzem
Przygotowanie
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
- Do miski dolewamy tłuszcz, dodajemy przypraw (pieprz) i całość dokładnie mieszamy
- Mięso wkładamy do miski, dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy na ok. 1 godz.
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
- Rozgrzewamy patelnię
- Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 8 minut, co jakiś czas obracając
- Następnie przenosimy mięso do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
- Po tym czasie wyciągamy mięso z piekarnika, owijamy folią i odkładamy na ok. 15 minut
- Mięso kroimy w plastry i rozkładamy na talerzach
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia antrykotu.
Antrykot możemy podawać z dodatkiem ulubionych warzyw.
Autor
Lista składników
- Wołowina antrykot (800 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (20 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Pieprz biały (3 g)
- Tymianek (świeży) (3 g)
- Rozmaryn (świeży) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.