Bakłażany zapiekane z pomidorami i mozzarellą
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry Następnie usuwamy z pomidorów nasiona Bakłażany dokładnie myjemy i kroimy w plastry o (…)
Czytaj więcejDorsz zapiekany z jajkami i szczawiem
Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy z niej sok Filet dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie wkładamy do blendera Do (…)
Czytaj więcejSmażona kapusta pekińska z kurczakiem
Mięso kroimy w wąskie paski i wkładamy do miski Dodajemy sos sojowy i połowę tłuszczu, dokładnie mieszamy i odkładamy na (…)
Czytaj więcejTarty z pomidorami
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości ok. 2-3 mm (nasiona usuwamy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)
Czytaj więcejPomidory nadziewane sorbetem
Pomidory dokładnie myjemy i osuszamy Następnie z każdego pomidora odkrawamy „czapeczkę”, czyli wierzch od strony szypułki (nie wyrzucamy) Miąższ z (…)
Czytaj więcejPieczone pomidory
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki lub na pół Piekarnik nagrzewamy do temp. 90 st. C Blachę wykładamy papierem (…)
Czytaj więcejKoreczki z ogórka
Ogórka dokładnie myjemy i osuszamy Następnie odkrawamy z ogórka końcówki, obieramy go co drugi pasek i kroimy w plastry o (…)
Czytaj więcejZielony groszek z krewetkami
Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Następnie układamy krewetki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze (…)
Czytaj więcejSałatka rybna z ogórkiem
Ogórka obieramy i kroimy w pół plastry Jabłka dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie kroimy na pół i wydrążamy gniazda (…)
Czytaj więcejZiemniaki zapiekane ze szpinakiem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy i osuszamy Następnie kładziemy ziemniaki (…)
Czytaj więcej