Składniki: Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada.
Przygotuj dużą formę do ciasta. Zmiksuj razem 10 jaj i 400 g mąki kasztanowej. Można wlewać ciasto do formy po trochę, przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piec 60 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Można zrobić muffinki lub chleb w zależności od tego, do jakiej formy się to wleje. Jak dla mnie jest to taki duży muffin – chleb bez zbóż. Dla mnie megapożywny, idealny na kolację lub posiłek okołotreningowy. Można zabrać go w podróż lub dać dziecku do szkoły. Zobacz również przepis na kasztanowca–bananowca.
Autor
Iwona Wierzbicka
Składniki: Mąka kasztanowa, jaja, banany, figi, gorzka czekolada.
Przygotuj dużą formę do ciasta. Zmiksuj razem 10 jaj i 400 g mąki kasztanowej. Można wlewać ciasto do formy po trochę, przekładając pokruszoną czekoladą, pokrojonymi figami i bananami. Piec 60 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Można zrobić muffinki lub chleb w zależności od tego, do jakiej formy się to wleje. Jak dla mnie jest to taki duży muffin – chleb bez zbóż. Dla mnie megapożywny, idealny na kolację lub posiłek okołotreningowy. Można zabrać go w podróż lub dać dziecku do szkoły. Zobacz również przepis na kasztanowca–bananowca.
Autor
Tagi
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Frytki z selera
Seler w roli głównej zamiast ziemniaka. Frytki można zrobić smażąc na oleju kokosowym lub smalcu gęsim, jednak najzdrowsze frytki będą kiedy wrzucimy je do piekarnika i upieczemy na blasze z małą ilością tłuszczu.
WIĘCEJ >Smoothie z pietruszki
Sprawdź bardzo prosty przepis na smoothie z pietruszki (natki), cytryn (obranych, ale całych) i gałązki mięty z łyżką miodu. Do podanych składników wystarczy dodać wodę, aby można było wszystko rozdrobnić. Taki napój to bogactwo witaminy…
WIĘCEJ >Jak zrobić domowy rosół?
Paweł Jackowski opowiada o tym, jak zrobić pyszny domowy rosół. Choć jest to jedna z najpopularniejszych zup, jej przygotowanie nie jest takie proste. Warto znać kilka trików, dzięki którym rosół uzyska odpowiedni smak i kolor….
WIĘCEJ >Jak zmniejszyć apetyt na słodycze? 4 proste sposoby
Każdy z nas dobrze zdaje sobie sprawę z tego, że od cukru łatwo można się uzależnić. Znacznie trudniej jest jednak zerwać z tym nałogiem. Dzieje się tak m.in. dlatego, że po zjedzeniu czegoś słodkiego w…
WIĘCEJ >