fbpx
Szukaj
open close

Jak zrobić ryż z kalafiora?

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Postaw mi kawę na buycoffee.to
ryz-z-kalafiora.jpg

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.

Jak zrobić „ryż” z kalafiora?

Czas wykonania: około 30 minut

Potrzebny sprzęt: blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Składniki (na 2 porcje):

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

  • Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki.
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • Kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza.
  • Miksujemy około 5 sekund.
  • Przekładamy zmiksowany kalafior do jakiegoś naczynia.
  • Na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz.
  • Wrzucamy cebulę.
  • Zasmażamy 23 minuty
  • Dodajemy ryż z kalafiora.
  • Mieszamy i podgrzewamy 2–3 minuty.
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • Taki „ryż” może być superdodatkiem do dań mięsnych oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym.
  • Możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano.

Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Paweł Jackowski

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen.

Jak zrobić „ryż” z kalafiora?

Czas wykonania: około 30 minut

Potrzebny sprzęt: blender (najlepiej z dodatkową nakładką szatkująco-rozdrabniającą)

Składniki (na 2 porcje):

  • 1/2 surowego kalafiora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki tłuszczu (najlepiej smalcu)
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

  • Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki.
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • Kawałki kalafiora wkładamy do rozdrabniacza.
  • Miksujemy około 5 sekund.
  • Przekładamy zmiksowany kalafior do jakiegoś naczynia.
  • Na patelni lub w rondelku rozgrzewamy tłuszcz.
  • Wrzucamy cebulę.
  • Zasmażamy 23 minuty
  • Dodajemy ryż z kalafiora.
  • Mieszamy i podgrzewamy 2–3 minuty.
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Uwagi:

  • Taki „ryż” może być superdodatkiem do dań mięsnych oraz dla osób na protokole autoimmunologicznym.
  • Możemy dodać swoje ulubione zioła, np. kolendrę, zieloną pietruszkę, świeże oregano.

Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor

Paweł Jackowski
7 października 2016

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bulion

Sprawdź jak wygląda odżywczy Bulion zrobiony przez Ajwen, zdrowy, smaczny i tłusty.

WIĘCEJ >

Jak oczyszczać mięso?

Szef kuchni Paweł Jackowski opowiada o tym, jak oczyszczać mięso ze zgrubień, tłuszczu czy ścięgien. Niby proste, a jednak nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, jakie to ważne podczas przygotowania posiłku i jak to…

WIĘCEJ >

Jak obrać dynię?

Jak obrać dynię? Niby wydaje się to proste, a pewnie wiele razy zastanawiałeś się, jak zrobić to szybko o sprawnie. Sprawdź, jak radzi sobie z tym Paweł Jackowski i jakie daje wskazówki. Sezon dyniowy co…

WIĘCEJ >

Jedzenie na mieście – co trzeba wiedzieć?

Idziecie do restauracji na obiad.Informujecie kelnera, że nie jecie glutenu, nabiału i strączków, zadowoleni czekacie na swój bezpieczny posiłek... żeby to było takie proste, jak sobie wyobrażacie jedzenie na mieście ...

WIĘCEJ >