fbpx
Szukaj
open close

Frytki z selera

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Postaw mi kawę na buycoffee.to
frytki z selera

Seler w roli głównej zamiast ziemniaka. Frytki z selera można usmażyć na oleju kokosowym lub smalcu gęsim, jednak najzdrowsze będą, kiedy wrzucimy je do piekarnika i upieczemy na blasze z małą ilością tłuszczu.

Dlaczego seler, a nie ziemniak? Hmm… dla odmiany. Dowiedz się więcej o różnicach między ziemniakiem a selerem.

Jak przygotować frytki z selera?

Obierz seler, pokrój w paski, włóż na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym lub do rozgrzanego piekarnika na blasze. Smaż do zarumienienia. Na koniec można odsączyć na papierze kuchennym i lekko posolić. Smacznego!

Tip

  • Z selera można również przygotować puree (smakuje podobnie jak ziemniaki). Gotujesz w małej ilości wody, blendujesz, dodajesz masło.
  • Oprócz selera do frytek nadają się również marchewka, pietruszka (korzeń), bataty.
frytki z selera - ajwendieta (2)

frytki z selera - ajwendieta (3)
frytki z selera - ajwendieta (4)
frytki z selera - ajwendieta (5)
frytki z selera - ajwendieta (6)
frytki z selera - ajwendieta (7)
frytki z selera - ajwendieta (8)
frytki z selera - ajwendieta (9)

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Iwona Wierzbicka

Seler w roli głównej zamiast ziemniaka. Frytki z selera można usmażyć na oleju kokosowym lub smalcu gęsim, jednak najzdrowsze będą, kiedy wrzucimy je do piekarnika i upieczemy na blasze z małą ilością tłuszczu.

Dlaczego seler, a nie ziemniak? Hmm… dla odmiany. Dowiedz się więcej o różnicach między ziemniakiem a selerem.

Jak przygotować frytki z selera?

Obierz seler, pokrój w paski, włóż na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym lub do rozgrzanego piekarnika na blasze. Smaż do zarumienienia. Na koniec można odsączyć na papierze kuchennym i lekko posolić. Smacznego!

Tip

  • Z selera można również przygotować puree (smakuje podobnie jak ziemniaki). Gotujesz w małej ilości wody, blendujesz, dodajesz masło.
  • Oprócz selera do frytek nadają się również marchewka, pietruszka (korzeń), bataty.
frytki z selera - ajwendieta (2)

frytki z selera - ajwendieta (3)
frytki z selera - ajwendieta (4)
frytki z selera - ajwendieta (5)
frytki z selera - ajwendieta (6)
frytki z selera - ajwendieta (7)
frytki z selera - ajwendieta (8)
frytki z selera - ajwendieta (9)

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor

Iwona Wierzbicka
13 marca 2015

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jak zrobić ryż z kalafiora?

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen. Jak zrobić „ryż” z kalafiora? Czas wykonania: około 30 minut Potrzebny sprzęt: blender (najlepiej z dodatkową…

WIĘCEJ >

Jak wybrać dobry nóż?

Nóż to najlepszy przyjaciel kucharza. Tylko jak wybrać dobry nóż? Sprawdź, jak to zrobić! Są różne rodzaje noży i jest od groma firm, które je produkują. Tak naprawdę najistotniejsza jest jedna kwestia – nóż ma…

WIĘCEJ >

Dużo warzyw – co z nimi zrobić?

Mamy dużo warzyw, bo albo tyle kupiliśmy, albo zostaliśmy obdarowani przez życzliwych działkowców. Z części zrobiliśmy jeden, drugi, trzeci posiłek, ale co dalej? Co zrobić z pozostałymi warzywami? Mamy kilka podpowiedzi. Jest na to kilka…

WIĘCEJ >

Jak zrobić domową wędlinę?

Masz dosyć oszukiwania w sklepie? Chcesz jeść mięso, a nie tekturę z dodatkiem mięsa? Zrób sobie sam pyszną szyneczkę. Wbrew pozorom nie jest to trudne. Składniki (na jedną szyneczkę): ok. 700 g schabu 1/2 szklanki…

WIĘCEJ >