fbpx
Szukaj
open close

Frytki z selera

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Postaw mi kawę na buycoffee.to
frytki z selera

Seler w roli głównej zamiast ziemniaka. Frytki z selera można usmażyć na oleju kokosowym lub smalcu gęsim, jednak najzdrowsze będą, kiedy wrzucimy je do piekarnika i upieczemy na blasze z małą ilością tłuszczu.

Dlaczego seler, a nie ziemniak? Hmm… dla odmiany. Dowiedz się więcej o różnicach między ziemniakiem a selerem.

Jak przygotować frytki z selera?

Obierz seler, pokrój w paski, włóż na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym lub do rozgrzanego piekarnika na blasze. Smaż do zarumienienia. Na koniec można odsączyć na papierze kuchennym i lekko posolić. Smacznego!

Tip

  • Z selera można również przygotować puree (smakuje podobnie jak ziemniaki). Gotujesz w małej ilości wody, blendujesz, dodajesz masło.
  • Oprócz selera do frytek nadają się również marchewka, pietruszka (korzeń), bataty.
frytki z selera - ajwendieta (2)

frytki z selera - ajwendieta (3)
frytki z selera - ajwendieta (4)
frytki z selera - ajwendieta (5)
frytki z selera - ajwendieta (6)
frytki z selera - ajwendieta (7)
frytki z selera - ajwendieta (8)
frytki z selera - ajwendieta (9)

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Iwona Wierzbicka

Seler w roli głównej zamiast ziemniaka. Frytki z selera można usmażyć na oleju kokosowym lub smalcu gęsim, jednak najzdrowsze będą, kiedy wrzucimy je do piekarnika i upieczemy na blasze z małą ilością tłuszczu.

Dlaczego seler, a nie ziemniak? Hmm… dla odmiany. Dowiedz się więcej o różnicach między ziemniakiem a selerem.

Jak przygotować frytki z selera?

Obierz seler, pokrój w paski, włóż na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym lub do rozgrzanego piekarnika na blasze. Smaż do zarumienienia. Na koniec można odsączyć na papierze kuchennym i lekko posolić. Smacznego!

Tip

  • Z selera można również przygotować puree (smakuje podobnie jak ziemniaki). Gotujesz w małej ilości wody, blendujesz, dodajesz masło.
  • Oprócz selera do frytek nadają się również marchewka, pietruszka (korzeń), bataty.
frytki z selera - ajwendieta (2)

frytki z selera - ajwendieta (3)
frytki z selera - ajwendieta (4)
frytki z selera - ajwendieta (5)
frytki z selera - ajwendieta (6)
frytki z selera - ajwendieta (7)
frytki z selera - ajwendieta (8)
frytki z selera - ajwendieta (9)

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor

Iwona Wierzbicka
13 marca 2015

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jak zrobić domowy rosół?

Paweł Jackowski opowiada o tym, jak zrobić pyszny domowy rosół. Choć jest to jedna z najpopularniejszych zup, jej przygotowanie nie jest takie proste. Warto znać kilka trików, dzięki którym rosół uzyska odpowiedni smak i kolor….

WIĘCEJ >

Jak obrać dynię?

Jak obrać dynię? Niby wydaje się to proste, a pewnie wiele razy zastanawiałeś się, jak zrobić to szybko o sprawnie. Sprawdź, jak radzi sobie z tym Paweł Jackowski i jakie daje wskazówki. Sezon dyniowy co…

WIĘCEJ >

Jak pakować mięso do mrożenia?

Jak pakować mięso do mrożenia? Szef kuchni Paweł Jackowski pokazuje, jak to zrobić. Niby wydaje się to bardzo proste, ale warto wiedzieć, jako można to sobie ułatwić. Chcesz się nauczyć gotować? Sprawdź: Potrawy z ryb…

WIĘCEJ >

Jak zrobić ryż z kalafiora?

Ryż z kalafiora? A co to właściwie jest? Jak to przyrządzić? Zapraszamy na materiał kręcony prosto z Kuchni Ajwen. Jak zrobić „ryż” z kalafiora? Czas wykonania: około 30 minut Potrzebny sprzęt: blender (najlepiej z dodatkową…

WIĘCEJ >