fbpx
logo
Szukaj
open close

Substancje problematyczne w żywności – KDK 5/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Odkryj, czym są szkodliwe substancje antyodżywcze i gdzie się znajdują. Naucz się, jak odpowiednio przygotowywać rośliny, aby maksymalnie zminimalizować ryzyko toksyczności i zwiększyć biodostępność niezbędnych składników odżywczych. Zdobądź wiedzę, która pozwoli Ci świadomie komponować diety, które wspierają zdrowie, zamiast je obciążać. Dowiedz się, które rośliny mogą zawierać szkodliwe związki i jak je przetwarzać, aby uniknąć niekorzystnych skutków zdrowotnych. Odkryj, kto musi szczególnie na nie uważać. Ta kluczowa wiedza pozwoli Ci skutecznie doradzać w zakresie dietoterapii i żywienia klinicznego. Wykorzystaj tę unikalną informację, aby wspierać zdrowie swoje, swoich bliskich lub podopiecznych.

Jest to moduł 5. Kursu Dietetyki Klinicznej.

Prezentacja do tego modułu ma 203 slajdów.

Zobacz streszczenie tego co jest w tym module - kliknij.

Możesz też kupić cały kurs

Jeśli chcesz kupić cały kurs, nie kupuj poszczególnych modułów, są zawarte w kursie. Kliknij tutaj, by przejść do całego kursu.

Czy po kursie mogę być dietetykiem?

W Polsce zawód dietetyka nie jest unormowany, już teraz nikt nie zabroni Ci się w ten sposób nazywać. Jeśli jednak chcesz pomagać podopiecznym zawodowo, skończ studia dietetyczne oraz rozpocznij proces dokształcania, który trwa całe życie, a ten kurs jest jednym z takich kroków. Możesz wziąć w nim udział, nawet gdy nie jesteś po żadnych studiach. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na temat aspektów prawnych zawodu dietetyka, zobacz ten materiał.

Dla kogo jest ten kurs?

  • dla dietetyka
  • dla lekarza
  • dla fizjoterapeuty
  • dla farmaceuty
  • dla Ciebie, jeśli chcesz wiedzieć więcej
  • dla Ciebie, jeśli w przyszłości myślisz o tym, by pomagać innym
  • dla Ciebie, jeśli chcesz pomagać najbliższym
  • dla Ciebie, jeśli szukasz odpowiedzi na nurtujące cię pytania
  • dla Ciebie, jeśli po prostu masz ochotę rozwijać swoją wiedzę

Czy kurs jest trudny?

Tak, będzie trudniejszy niż większość naszych kursów, ponieważ musi wytłumaczyć skomplikowane zagadnienia. Jest za to dobra wiadomość! Możesz go wielokrotnie odtwarzać, przewijać, zatrzymywać i do niego wracać. Otrzymasz również prezentacje PDF do robienia własnych notatek.

Co jest w cenie kursu?

  • certyfikat do tego modułu wysyłany e-mailem do samodzielnego wydrukowania
  • prezentacja PDF do tego modułu (do pobrania poniżej)
  • zapis video wykładu (znajdziesz na samej górze, duży przycisk play)
  • dostęp nieograniczony

Pobierz szczegółowy spis treści

Spis treści całego Kursu Dietetyki Klinicznej

Jak odtworzyć film

Zapraszam - Iwona Wierzbicka

Poruszymy między innymi takie tematy jak:

  • substancje antyodżywcze – czym są?
  • kwas fitynowy
  • fermentacja żywności
  • kwas szczawiowy
  • taniny
  • polifenole
  • inhibitory trypsyny lub chymotrypsyny
  • saponiny
  • glikozydy, glikozydy cyjanogenne
  • glikoalkaloidy
  • solanina
  • rośliny psiankowate
  • lektyny
  • celiakia
  • gluten
  • zonulina
  • glukozynolany
  • związki wywołujące fawizm
  • związki wywołujące latyryzm
  • gos – galaktooligosacharydy
  • fitotoksyny, fitoestrogeny
  • inaktywatory witamin
  • askorbinaza
  • awidyna
  • tiaminaza
  • substancje problematyczne w żywności – co to takiego
  • substancje alergizujące
  • salicylany
  • metale ciężkie
  • aminy biogenne
  • histamina
  • tiole
  • mykotoksyny
  • bonus – czy musztarda jest zdrowa
  • polecane publikacje

Pliki do pobrania

Moduł 5: Substancje problematyczne w żywności - prezentacja pdf

Minimalne wymagania techniczne:

  • urządzenie z dostępem do Internetu
  • najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
  • program do odczytu plików formatu .pdf
  • program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 4:51:31
Trudność: Trudny

199 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 4:51:31
Trudność: Trudny

199 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Odkryj, czym są szkodliwe substancje antyodżywcze i gdzie się znajdują. Naucz się, jak odpowiednio przygotowywać rośliny, aby maksymalnie zminimalizować ryzyko toksyczności i zwiększyć biodostępność niezbędnych składników odżywczych. Zdobądź wiedzę, która pozwoli Ci świadomie komponować diety, które wspierają zdrowie, zamiast je obciążać. Dowiedz się, które rośliny mogą zawierać szkodliwe związki i jak je przetwarzać, aby uniknąć niekorzystnych skutków zdrowotnych. Odkryj, kto musi szczególnie na nie uważać. Ta kluczowa wiedza pozwoli Ci skutecznie doradzać w zakresie dietoterapii i żywienia klinicznego. Wykorzystaj tę unikalną informację, aby wspierać zdrowie swoje, swoich bliskich lub podopiecznych.

Jest to moduł 5. Kursu Dietetyki Klinicznej.

Prezentacja do tego modułu ma 203 slajdów.

Zobacz streszczenie tego co jest w tym module - kliknij.

Możesz też kupić cały kurs

Jeśli chcesz kupić cały kurs, nie kupuj poszczególnych modułów, są zawarte w kursie. Kliknij tutaj, by przejść do całego kursu.

Czy po kursie mogę być dietetykiem?

W Polsce zawód dietetyka nie jest unormowany, już teraz nikt nie zabroni Ci się w ten sposób nazywać. Jeśli jednak chcesz pomagać podopiecznym zawodowo, skończ studia dietetyczne oraz rozpocznij proces dokształcania, który trwa całe życie, a ten kurs jest jednym z takich kroków. Możesz wziąć w nim udział, nawet gdy nie jesteś po żadnych studiach. Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na temat aspektów prawnych zawodu dietetyka, zobacz ten materiał.

Dla kogo jest ten kurs?

  • dla dietetyka
  • dla lekarza
  • dla fizjoterapeuty
  • dla farmaceuty
  • dla Ciebie, jeśli chcesz wiedzieć więcej
  • dla Ciebie, jeśli w przyszłości myślisz o tym, by pomagać innym
  • dla Ciebie, jeśli chcesz pomagać najbliższym
  • dla Ciebie, jeśli szukasz odpowiedzi na nurtujące cię pytania
  • dla Ciebie, jeśli po prostu masz ochotę rozwijać swoją wiedzę

Czy kurs jest trudny?

Tak, będzie trudniejszy niż większość naszych kursów, ponieważ musi wytłumaczyć skomplikowane zagadnienia. Jest za to dobra wiadomość! Możesz go wielokrotnie odtwarzać, przewijać, zatrzymywać i do niego wracać. Otrzymasz również prezentacje PDF do robienia własnych notatek.

Co jest w cenie kursu?

  • certyfikat do tego modułu wysyłany e-mailem do samodzielnego wydrukowania
  • prezentacja PDF do tego modułu (do pobrania poniżej)
  • zapis video wykładu (znajdziesz na samej górze, duży przycisk play)
  • dostęp nieograniczony

Pobierz szczegółowy spis treści

Spis treści całego Kursu Dietetyki Klinicznej

Jak odtworzyć film

Zapraszam - Iwona Wierzbicka

Poruszymy między innymi takie tematy jak:

  • substancje antyodżywcze – czym są?
  • kwas fitynowy
  • fermentacja żywności
  • kwas szczawiowy
  • taniny
  • polifenole
  • inhibitory trypsyny lub chymotrypsyny
  • saponiny
  • glikozydy, glikozydy cyjanogenne
  • glikoalkaloidy
  • solanina
  • rośliny psiankowate
  • lektyny
  • celiakia
  • gluten
  • zonulina
  • glukozynolany
  • związki wywołujące fawizm
  • związki wywołujące latyryzm
  • gos – galaktooligosacharydy
  • fitotoksyny, fitoestrogeny
  • inaktywatory witamin
  • askorbinaza
  • awidyna
  • tiaminaza
  • substancje problematyczne w żywności – co to takiego
  • substancje alergizujące
  • salicylany
  • metale ciężkie
  • aminy biogenne
  • histamina
  • tiole
  • mykotoksyny
  • bonus – czy musztarda jest zdrowa
  • polecane publikacje

Pliki do pobrania

Moduł 5: Substancje problematyczne w żywności - prezentacja pdf

Tagi

Podobne tematy

choroby odkleszczowe

Choroby odkleszczowe – KDK 21/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
choroba autoimmunologiczna

Choroby autoimmunologiczne – KDK 23/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
dietoterapia

Dietoterapia – KDK 27/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
teoria kalorii

Teoria kalorii – KDK 8/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >