Czy czujesz się przytłoczony sprzecznymi informacjami na temat lektyn i glutenu? Chcesz zrozumieć, jak te składniki wpływają na Twoje zdrowie i jakie decyzje dietetyczne będą dla Ciebie najlepsze? Otrzymaj rzetelną wiedzę i pomóż sobie podejmować świadome decyzje dotyczące diety. Dowiedz się, jak lektyny i gluten wpływają na Twój organizm. Odkryj, jakie są ich związki z chorobami autoimmunologicznymi, stanami zapalnymi i dysbiozą jelit. Dowiedz się, czy eliminacja tych składników jest dla Ciebie odpowiednia. Zdobądź narzędzia do poprawy swojego zdrowia i samopoczucia!
Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej o glutenie? Obejrzyj film Nietolerancja glutenu i celiakia!
Poruszymy między innymi takie tematy jak:
- co to są lektyny?
- wpływ lektyn na osoby z chorobami autoimmunologicznymi
- wpływ lektyn na stany zapalne
- związki między celiakią a lektynami
- immunologiczne podejście do lektyn
- alergie a lektyny
- działanie lektyn na barierę jelitową
- sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach spożywczych
- co to jest gluten?
- wpływ glutenu na organizm człowieka
- zonulina i jej rola w organizmie
- gluten a otyłość
- gluten a insulinooporność
- wpływ masy ciała na stany zapalne
- związki między dysbiozą jelitową a stanami zapalnymi
Pliki do pobrania
Lektyny i gluten - prezentacja
Minimalne wymagania techniczne:
- urządzenie z dostępem do Internetu
- najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
- program do odczytu plików formatu .pdf
- program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar
Autor
Iwona Wierzbicka
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
Autor
Długość: 1:29:38
Trudność: Średni
Czy czujesz się przytłoczony sprzecznymi informacjami na temat lektyn i glutenu? Chcesz zrozumieć, jak te składniki wpływają na Twoje zdrowie i jakie decyzje dietetyczne będą dla Ciebie najlepsze? Otrzymaj rzetelną wiedzę i pomóż sobie podejmować świadome decyzje dotyczące diety. Dowiedz się, jak lektyny i gluten wpływają na Twój organizm. Odkryj, jakie są ich związki z chorobami autoimmunologicznymi, stanami zapalnymi i dysbiozą jelit. Dowiedz się, czy eliminacja tych składników jest dla Ciebie odpowiednia. Zdobądź narzędzia do poprawy swojego zdrowia i samopoczucia!
Chcesz dowiedzieć się jeszcze więcej o glutenie? Obejrzyj film Nietolerancja glutenu i celiakia!
Poruszymy między innymi takie tematy jak:
- co to są lektyny?
- wpływ lektyn na osoby z chorobami autoimmunologicznymi
- wpływ lektyn na stany zapalne
- związki między celiakią a lektynami
- immunologiczne podejście do lektyn
- alergie a lektyny
- działanie lektyn na barierę jelitową
- sposoby na obniżenie zawartości lektyn w produktach spożywczych
- co to jest gluten?
- wpływ glutenu na organizm człowieka
- zonulina i jej rola w organizmie
- gluten a otyłość
- gluten a insulinooporność
- wpływ masy ciała na stany zapalne
- związki między dysbiozą jelitową a stanami zapalnymi
Pliki do pobrania
Lektyny i gluten - prezentacja
Tagi
Podobne tematy
Medycyna mitochondrialna – zdrowie na poziomie komórkowym.
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Potrawy z ryb i owoców morza. Bądź mistrzem w swojej kuchni!
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Rola stylu życia – KDK 9/29
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Jak radzić sobie po wizycie u dietetyka? Praktyczne sposoby na sycące posiłki.
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >