fbpx
logo
Szukaj
open close

Czy naprawdę trzeba bać się owoców i je ograniczać?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Czy będąc na diecie naprawdę musisz ograniczać węglowodany i zrezygnować z owoców? Odpowiedź może Cię zaskoczyć! Rozwiej wszelkie wątpliwości na temat spożywania owoców i fruktozy. Przedstawimy Ci najnowsze badania i analizy. Dowiedz się, jak węglowodany wpływają na metabolizm, a także jakie jest optymalne połączenie glukozy i fruktozy. Odkryj, jakie korzyści przynoszą surowe owoce i miód. Zyskaj wiedzę, która pomoże Ci świadomie zarządzać swoją dietą, bez konieczności rezygnacji z ulubionych owoców. Dowiedz się, jak osiągnąć zdrowie i zrównoważoną dietę!

AUTOR

Jakub Jaroński jest pasjonatem pierwotnej natury i żywienia człowieka. Interesuje się szeroko pojętą pierwotną naturą człowiekowatych, w tym odżywianiem, kuchnią survivalową, zielarstwem, bushcraftem, antropologią, permakulturą, pszczelarstwem naturalnym i ekologią. Uwielbia chodzić i biegać na boso.

Jakub od lat stosuje własnoręcznie sporządzone naturalne leki, kosmetyki i środki czystości. Studiował archeologię i antropologię. Promuje włączanie elementów pierwotnego instynktownego żywienia do codziennego menu i stylu życia w harmonii z naturą.

Poruszymy między innymi takie tematy jak:

  • co mówią badania na temat fruktozy?
  • dlaczego wnioski na temat fuktozy mogą być pochopne?
  • synergia glukozy i fruktozy
  • czym jest syrop fruktozowy?
  • jaka jest różnica pomiędzy cukrami rafinowanymi a owocami?
  • ideologia low-carb
  • gdzie znajdziemy najbardziej pierwotne źródła węglowodanów?
  • jakie jest optymalne, synergiczne połączenie fruktozy i glukozy w metabolizmie?
  • czy surowe owoce i surowy miód są zdrowsze, niż obrobiona termicznie skrobia i warzywa?
  • co powoduje nadmierne spożywanie produktów mącznych bez fruktozy?
  • czy surowe owoce i surowy miód mogą leczyć?

Minimalne wymagania techniczne:

  • urządzenie z dostępem do Internetu
  • najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
  • program do odczytu plików formatu .pdf
  • program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar

Autor



Gość Ajwen
Długość: 00:49:04
Trudność: Łatwy

19 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Gość Ajwen
Długość: 00:49:04
Trudność: Łatwy

19 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Czy będąc na diecie naprawdę musisz ograniczać węglowodany i zrezygnować z owoców? Odpowiedź może Cię zaskoczyć! Rozwiej wszelkie wątpliwości na temat spożywania owoców i fruktozy. Przedstawimy Ci najnowsze badania i analizy. Dowiedz się, jak węglowodany wpływają na metabolizm, a także jakie jest optymalne połączenie glukozy i fruktozy. Odkryj, jakie korzyści przynoszą surowe owoce i miód. Zyskaj wiedzę, która pomoże Ci świadomie zarządzać swoją dietą, bez konieczności rezygnacji z ulubionych owoców. Dowiedz się, jak osiągnąć zdrowie i zrównoważoną dietę!

AUTOR

Jakub Jaroński jest pasjonatem pierwotnej natury i żywienia człowieka. Interesuje się szeroko pojętą pierwotną naturą człowiekowatych, w tym odżywianiem, kuchnią survivalową, zielarstwem, bushcraftem, antropologią, permakulturą, pszczelarstwem naturalnym i ekologią. Uwielbia chodzić i biegać na boso.

Jakub od lat stosuje własnoręcznie sporządzone naturalne leki, kosmetyki i środki czystości. Studiował archeologię i antropologię. Promuje włączanie elementów pierwotnego instynktownego żywienia do codziennego menu i stylu życia w harmonii z naturą.

Poruszymy między innymi takie tematy jak:

  • co mówią badania na temat fruktozy?
  • dlaczego wnioski na temat fuktozy mogą być pochopne?
  • synergia glukozy i fruktozy
  • czym jest syrop fruktozowy?
  • jaka jest różnica pomiędzy cukrami rafinowanymi a owocami?
  • ideologia low-carb
  • gdzie znajdziemy najbardziej pierwotne źródła węglowodanów?
  • jakie jest optymalne, synergiczne połączenie fruktozy i glukozy w metabolizmie?
  • czy surowe owoce i surowy miód są zdrowsze, niż obrobiona termicznie skrobia i warzywa?
  • co powoduje nadmierne spożywanie produktów mącznych bez fruktozy?
  • czy surowe owoce i surowy miód mogą leczyć?

Tagi

Podobne tematy

pory karmienia

Pory karmienia – jak często i o której jeść? – KDK 7/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Potrawy z jajek – jak je przygotować i z czym podawać?

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
histamina

Histamina i substancje „alergizujące” – KDK 19/29

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >

Cukrzyca ciążowa – profilaktyka, diagnostyka i leczenie.

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >