fbpx
logo
Szukaj
open close

Chemia w żywności – co cię truje?!

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Czy wiesz, że jabłko może zawierać ponad 40 substancji toksycznych, marchew kadm, a zboża mykotoksyny? Co tak naprawdę kryje się we współczesnej żywności? Dowiedz się, jak unikać szkodliwych substancji i wybierać produkty, które naprawdę wspierają Twoje zdrowie. Odkryj, jak rozpoznawać ukryte chemikalia, unikać toksyn i czytać etykiety produktów. Dzięki tej wiedzy będziesz mógł podejmować świadome decyzje dotyczące swojej diety, co pomoże Ci cieszyć się lepszym zdrowiem i samopoczuciem na co dzień. Zyskaj pewność, że to, co jesz, naprawdę służy Twojemu organizmowi.

UWAGA: Chemia żywności była elementem kursu dietetyki klinicznej - edycja 2017, jeśli kupiłeś ten kurs gdy był dostępny Chemię w żywności masz w pakiecie z kursem, nie kupuj powtórnie.

Materiały powiązane

Poruszymy między innymi takie tematy jak:

  • gdzie kryją się pułapki podczas robienia zakupów?
  • jak czytać etykiety produktów?
  • słowa klucze, na które należy uważać?
  • co kryją leki i suplementy?
  • dodatki do dziecięcej żywności
  • słodziki i produkty light, takie jak aspartam, sukraloza, cukier, fruktoza, i syrop glukozowo-fruktozowy
  • co naprawdę znajduje się w odchudzającej szynce?
  • dlaczego nie zauważamy, że żywność nam szkodzi?
  • aromaty w żywności, lekach i produktach dla dzieci
  • opakowania – ich zawartość i potencjalne szkodliwości
  • gdzie kryje się rtęć i ołów?
  • parszywa dwunastka wśród ryb
  • wpływ substancji chemicznych na ludzki organizm
  • hormonalne zaburzacze i ich skutki
  • sposoby na unikanie chemii w żywności
  • oznaczenia opakowań plastikowych: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS i inne
  • migracja barwników z opakowań do żywności
  • porównanie butelek plastikowych i szklanych
  • co oznacza data ważności na opakowaniu?
  • napromieniowana żywność
  • GMO i herbicydy
  • co kryją soki?
  • homogenizacja, mleko i nabiał
  • jak różni się mięso dzisiaj od tego sprzed lat?
  • co kryją warzywa i owoce?
  • metody fałszowania mięsa
  • obróbka żywności, a toksyny
  • co kryje olej rzepakowy?

Pliki do pobrania

Prezentacja do kursu: Chemia w żywności

Minimalne wymagania techniczne:

  • urządzenie z dostępem do Internetu
  • najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
  • program do odczytu plików formatu .pdf
  • program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar

Autor



Iwona Wierzbicka
Długość: 6:20:35
Trudność: Średni

290 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Autor

Iwona Wierzbicka
Długość: 6:20:35
Trudność: Średni

290 zł

jednorazowa opłata za dożywotni dostęp do filmu

Kupuję

Czy wiesz, że jabłko może zawierać ponad 40 substancji toksycznych, marchew kadm, a zboża mykotoksyny? Co tak naprawdę kryje się we współczesnej żywności? Dowiedz się, jak unikać szkodliwych substancji i wybierać produkty, które naprawdę wspierają Twoje zdrowie. Odkryj, jak rozpoznawać ukryte chemikalia, unikać toksyn i czytać etykiety produktów. Dzięki tej wiedzy będziesz mógł podejmować świadome decyzje dotyczące swojej diety, co pomoże Ci cieszyć się lepszym zdrowiem i samopoczuciem na co dzień. Zyskaj pewność, że to, co jesz, naprawdę służy Twojemu organizmowi.

UWAGA: Chemia żywności była elementem kursu dietetyki klinicznej - edycja 2017, jeśli kupiłeś ten kurs gdy był dostępny Chemię w żywności masz w pakiecie z kursem, nie kupuj powtórnie.

Materiały powiązane

Poruszymy między innymi takie tematy jak:

  • gdzie kryją się pułapki podczas robienia zakupów?
  • jak czytać etykiety produktów?
  • słowa klucze, na które należy uważać?
  • co kryją leki i suplementy?
  • dodatki do dziecięcej żywności
  • słodziki i produkty light, takie jak aspartam, sukraloza, cukier, fruktoza, i syrop glukozowo-fruktozowy
  • co naprawdę znajduje się w odchudzającej szynce?
  • dlaczego nie zauważamy, że żywność nam szkodzi?
  • aromaty w żywności, lekach i produktach dla dzieci
  • opakowania – ich zawartość i potencjalne szkodliwości
  • gdzie kryje się rtęć i ołów?
  • parszywa dwunastka wśród ryb
  • wpływ substancji chemicznych na ludzki organizm
  • hormonalne zaburzacze i ich skutki
  • sposoby na unikanie chemii w żywności
  • oznaczenia opakowań plastikowych: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS i inne
  • migracja barwników z opakowań do żywności
  • porównanie butelek plastikowych i szklanych
  • co oznacza data ważności na opakowaniu?
  • napromieniowana żywność
  • GMO i herbicydy
  • co kryją soki?
  • homogenizacja, mleko i nabiał
  • jak różni się mięso dzisiaj od tego sprzed lat?
  • co kryją warzywa i owoce?
  • metody fałszowania mięsa
  • obróbka żywności, a toksyny
  • co kryje olej rzepakowy?

Pliki do pobrania

Prezentacja do kursu: Chemia w żywności

Tagi

Podobne tematy

anti-aging

Cofnij czas: skuteczne strategie anty-aging.

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
jak uspokoić jelita

Jak uspokoić jelita? Skuteczne strategie dla zdrowia układu pokarmowego.

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
sesja Q&A

Sesja Q&A – Kurs Dietetyki Klinicznej

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >
paleo dieta

Dieta paleo może być tania! Praktyczne porady.

Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!

WIĘCEJ >