Czy wiesz, że jabłko może zawierać ponad 40 substancji toksycznych, marchew kadm, a zboża mykotoksyny? Co tak naprawdę kryje się we współczesnej żywności? Dowiedz się, jak unikać szkodliwych substancji i wybierać produkty, które naprawdę wspierają Twoje zdrowie. Odkryj, jak rozpoznawać ukryte chemikalia, unikać toksyn i czytać etykiety produktów. Dzięki tej wiedzy będziesz mógł podejmować świadome decyzje dotyczące swojej diety, co pomoże Ci cieszyć się lepszym zdrowiem i samopoczuciem na co dzień. Zyskaj pewność, że to, co jesz, naprawdę służy Twojemu organizmowi.
UWAGA: Chemia żywności była elementem kursu dietetyki klinicznej - edycja 2017, jeśli kupiłeś ten kurs gdy był dostępny Chemię w żywności masz w pakiecie z kursem, nie kupuj powtórnie.
Materiały powiązane
Poruszymy między innymi takie tematy jak:
- gdzie kryją się pułapki podczas robienia zakupów?
- jak czytać etykiety produktów?
- słowa klucze, na które należy uważać?
- co kryją leki i suplementy?
- dodatki do dziecięcej żywności
- słodziki i produkty light, takie jak aspartam, sukraloza, cukier, fruktoza, i syrop glukozowo-fruktozowy
- co naprawdę znajduje się w odchudzającej szynce?
- dlaczego nie zauważamy, że żywność nam szkodzi?
- aromaty w żywności, lekach i produktach dla dzieci
- opakowania – ich zawartość i potencjalne szkodliwości
- gdzie kryje się rtęć i ołów?
- parszywa dwunastka wśród ryb
- wpływ substancji chemicznych na ludzki organizm
- hormonalne zaburzacze i ich skutki
- sposoby na unikanie chemii w żywności
- oznaczenia opakowań plastikowych: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS i inne
- migracja barwników z opakowań do żywności
- porównanie butelek plastikowych i szklanych
- co oznacza data ważności na opakowaniu?
- napromieniowana żywność
- GMO i herbicydy
- co kryją soki?
- homogenizacja, mleko i nabiał
- jak różni się mięso dzisiaj od tego sprzed lat?
- co kryją warzywa i owoce?
- metody fałszowania mięsa
- obróbka żywności, a toksyny
- co kryje olej rzepakowy?
Pliki do pobrania
Prezentacja do kursu: Chemia w żywności
Minimalne wymagania techniczne:
- urządzenie z dostępem do Internetu
- najnowsza wersja przeglądarki internetowej z włączoną obsługą plików Cookies i Java Script
- program do odczytu plików formatu .pdf
- program umożliwiający rozpakowanie plików formatu .rar
Autor
![](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/11/Iwona-Wierzbicka-avatar-ajwendieta-pl-150x150.jpg)
![](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2018/11/Iwona-Wierzbicka-avatar-ajwendieta-pl-150x150.jpg)
Iwona Wierzbicka
Długość: 6:20:35
Trudność: Średni
Autor
Długość: 6:20:35
Trudność: Średni
Czy wiesz, że jabłko może zawierać ponad 40 substancji toksycznych, marchew kadm, a zboża mykotoksyny? Co tak naprawdę kryje się we współczesnej żywności? Dowiedz się, jak unikać szkodliwych substancji i wybierać produkty, które naprawdę wspierają Twoje zdrowie. Odkryj, jak rozpoznawać ukryte chemikalia, unikać toksyn i czytać etykiety produktów. Dzięki tej wiedzy będziesz mógł podejmować świadome decyzje dotyczące swojej diety, co pomoże Ci cieszyć się lepszym zdrowiem i samopoczuciem na co dzień. Zyskaj pewność, że to, co jesz, naprawdę służy Twojemu organizmowi.
UWAGA: Chemia żywności była elementem kursu dietetyki klinicznej - edycja 2017, jeśli kupiłeś ten kurs gdy był dostępny Chemię w żywności masz w pakiecie z kursem, nie kupuj powtórnie.
Materiały powiązane
Poruszymy między innymi takie tematy jak:
- gdzie kryją się pułapki podczas robienia zakupów?
- jak czytać etykiety produktów?
- słowa klucze, na które należy uważać?
- co kryją leki i suplementy?
- dodatki do dziecięcej żywności
- słodziki i produkty light, takie jak aspartam, sukraloza, cukier, fruktoza, i syrop glukozowo-fruktozowy
- co naprawdę znajduje się w odchudzającej szynce?
- dlaczego nie zauważamy, że żywność nam szkodzi?
- aromaty w żywności, lekach i produktach dla dzieci
- opakowania – ich zawartość i potencjalne szkodliwości
- gdzie kryje się rtęć i ołów?
- parszywa dwunastka wśród ryb
- wpływ substancji chemicznych na ludzki organizm
- hormonalne zaburzacze i ich skutki
- sposoby na unikanie chemii w żywności
- oznaczenia opakowań plastikowych: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS i inne
- migracja barwników z opakowań do żywności
- porównanie butelek plastikowych i szklanych
- co oznacza data ważności na opakowaniu?
- napromieniowana żywność
- GMO i herbicydy
- co kryją soki?
- homogenizacja, mleko i nabiał
- jak różni się mięso dzisiaj od tego sprzed lat?
- co kryją warzywa i owoce?
- metody fałszowania mięsa
- obróbka żywności, a toksyny
- co kryje olej rzepakowy?
Pliki do pobrania
Prezentacja do kursu: Chemia w żywności
Tagi
Podobne tematy
Cofnij czas: skuteczne strategie anty-aging.
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Jak uspokoić jelita? Skuteczne strategie dla zdrowia układu pokarmowego.
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Sesja Q&A – Kurs Dietetyki Klinicznej
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >Dieta paleo może być tania! Praktyczne porady.
Chcesz zobaczyć więcej? Ta treść premium jest dostępna za dodatkową opłatą. Wykup dostęp i zobacz całość!
WIĘCEJ >