Jak zdiagnozować SIBO?
W ostatnim artykule przybliżyłam tematykę SIBO, omówiłam, jakie są przyczyny i objawy tego schorzenia. Poniżej zebrałam najważniejsze informacje dotyczące diagnostyki (…)
Czytaj więcejGluten – co warto o nim wiedzieć?
Gluten to jeden z najbardziej demonizowanych składników żywności. Coraz więcej osób wystrzega się sięgania po produkty z jego zawartością. Czy (…)
Czytaj więcejSoki owocowe – pić czy nie pić?
Soki owocowe to jedne z najczęściej wybieranych napojów, zwłaszcza przez dzieci. Większość osób uznaje je za zdrowe zamienniki kolorowych napojów (…)
Czytaj więcejCo jeść na kolację? Sprawdź!
Najczęściej polecam swoim podopiecznym kolacje węglowodanowe. Co to oznacza w praktyce? Sprawdź, co jeść na kolację. Jedzenie wieczorem węglowodanów pozwala (…)
Czytaj więcejŚniadanie białkowo-tłuszczowe – co warto wiedzieć?
Sprawdź, jak powinno wyglądać śniadanie białkowo-tłuszczowe i dlaczego warto zaczynać dzień właśnie w ten sposób. Śniadanie białkowo-tłuszczowe powinno składać się (…)
Czytaj więcejSIBO – co to jest?
SIBO to zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (ang. small intestinal bacterial overgrowth). Sprawdź, jak może się objawiać. W zespole SIBO (…)
Czytaj więcejUziemianie – na czym polega?
Na czym polega uziemianie i co ono daje? Sprawdź, jaki wpływ na zdrowie ma ta prosta i przyjemna metoda. Uziemianie (…)
Czytaj więcejTapioka – dlaczego warto po nią sięgać?
Tapioka to często nieznany, a także niedoceniany produkt spożywczy. Mimo wielu wartości odżywczych dla wielu wciąż pozostaje tajemnicą. Tymczasem okazuje (…)
Czytaj więcejKawa rozpuszczalna – pić czy nie pić?
Kawa rozpuszczalna przez większość z nas nie jest uznawana za wysokiej jakości produkt spożywczy. Jej smak, sposób pozyskania, a także szybki (…)
Czytaj więcejDieta przeciwgrzybicza – sposób na Candidę
Candida albicans to drożdżaki obecne w organizmie każdego człowieka. Z reguły są niegroźne, pod warunkiem że jest zachowana prawidłowa flora bakteryjna (…)
Czytaj więcej