Jak spożywać pyłek pszczeli?
Pyłek pszczeli zaliczany jest do grupy superfoods. I nie ma się co dziwić – to jeden z najbardziej wartościowych produktów (…)
Czytaj więcejDysbioza jelitowa – przyczyny i objawy
Zdrowe jelita to klucz do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Sprawdź, czym jest dysbioza jelitowa i co do niej prowadzi. Dysbioza (…)
Czytaj więcejCo można zrobić z arbuza? 6 pomysłów
Arbuz to świetna przekąska, ale można go też wykorzystać do przygotowania smacznych dań. Sprawdź, co można zrobić z arbuza. Cechą (…)
Czytaj więcejKawa kuloodporna – czym jest i po co ją pić?
Kawa, masło, olej kokosowy – to właśnie z tych składników powstaje kawa kuloodporna, czyli bulletproof coffee. W ostatnim czasie stała (…)
Czytaj więcejFerrytyna – co to jest i po co ją badać?
Odczuwasz ciągłe zmęczenie? Wypadają ci włosy, a twoje paznokcie są kruche i łamliwe? Winna może być ferrytyna. Sprawdź, dlaczego warto (…)
Czytaj więcejCzy można łączyć pomidora z ogórkiem?
To jeden z najczęściej powielanych mitów dietetycznych. Wiele osób, dla których zdrowe odżywianie jest istotne, podchodzi do tego bardzo restrykcyjnie. (…)
Czytaj więcejOgórek – co w nim znajdziemy?
Orzeźwia, gasi pragnienie i jest popularnym dodatkiem do kanapek i sałatek – ogórek jest jednym z najchętniej spożywanych i uprawianych (…)
Czytaj więcejCo zrobić z cukinii? 8 pomysłów
Jest smaczna, lekkostrawna i można ją przyrządzić na wiele różnych sposobów – cukinia to królowa wakacyjnych dań! Nadaje się do (…)
Czytaj więcejProlaktyna – co warto o niej wiedzieć?
Prolaktyna to hormon produkowany w przysadce mózgowej. Odgrywa on istotną rolę w procesie laktacji, ale nie tylko. Sprawdź, jakie objawy (…)
Czytaj więcejCzy cukinia jest zdrowa?
Jest smaczna, lekkostrawna i można ją przyrządzić na wiele różnych sposobów – cukinia to królowa letnich dań. Poznaj jej zalety. (…)
Czytaj więcej