Niebieskie światło – jak się przed nim chronić?
Urządzenia elektroniczne to nieodłączny element naszego życia. Smartfony, tablety, laptopy – korzystamy z nich przez większość dnia. To właśnie tego (…)
Czytaj więcejDlaczego spóźnia się okres? 4 możliwe przyczyny
Dlaczego spóźnia się okres? Przyczyn może być wiele i niekoniecznie muszą się one wiązać z ciążą. Sprawdź, jak dieta i (…)
Czytaj więcejJak czytać etykiety? 11 prostych zasad
Robisz zakupy odruchowo, bez zgłębiania informacji widniejących na etykiecie? Jeśli zależy ci na zdrowym odżywianiu, pora to zmienić. Sprawdź, jak (…)
Czytaj więcejJak zrobić bulion kolagenowy?
Bulion kolagenowy to bogactwo wielu cennych składników. Nie bez powodu nazywany jest płynnym złotem. Sprawdź, jak go zrobić i co (…)
Czytaj więcejCzy śliwki są zdrowe?
Węgierki, mirabelki, renklody – śliwki w każdej odmianie są mile widziane w diecie. Sprawdzą się zarówno jako przekąska, jak i (…)
Czytaj więcejKosmki jelitowe – co je niszczy i jak je odbudować?
To one odpowiadają za wchłanianie składników odżywczych z pożywienia, dlatego są tak ważne dla sprawnego działania układu pokarmowego. Dowiedz się, (…)
Czytaj więcejBiotyna – na co pomaga i gdzie występuje?
Biotyna nazywana jest też witaminą B7 lub witaminą H. Jest znana głównie ze swojego pozytywnego działania na stan włosów, skóry (…)
Czytaj więcejCzego nie jeść przy Hashimoto?
Diagnoza: Hashimoto. Ta informacja zwykle oznacza konieczność wprowadzenia zmian w diecie. Sprawdź, czego nie jeść przy Hashimoto. Wprowadzenie zmian w (…)
Czytaj więcejBakłażan – czego o nim nie wiesz?
Ze względu na swoje właściwości, jak i kulinarne walory bakłażan jest chętnie wykorzystywany do przygotowania różnych dań. Sprawdź, co warto (…)
Czytaj więcejWskaźnik HOMA-IR – co to takiego?
Wskaźnik HOMA-IR to najczęściej stosowane narzędzie do diagnostyki insulinooporności. Sprawdź, jak go obliczyć. Współczynnik HOMA-IR (Homeostatic Model Assessment – Insulin (…)
Czytaj więcej