Bataty – alternatywa dla ziemniaków
Bataty są nie tylko smaczne, lecz także odżywcze i wszechstronne w kuchni. To świetna alternatywa dla ziemniaków – porównaniu do (…)
Czytaj więcejJak schudnąć bez diety? Wypróbuj te 3 proste sposoby
Temat odchudzania spędza ci sen z powiek? Głowisz się nad tym, jak schudnąć, stosujesz różne diety i robisz wszystko, co (…)
Czytaj więcejGojnik – co to jest i na co pomaga?
Gojnik (łac. sideritis) to rodzaj roślin z rodziny jasnotowatych. Jest znany z różnych gatunków występujących w basenie Morza Śródziemnego oraz (…)
Czytaj więcejCynk w diecie – dlaczego jest ważny?
Cynk to pierwiastek śladowy, który może wydawać się niewielkim graczem w kontekście diety, ale jego rola w zdrowiu jest nieoceniona. (…)
Czytaj więcejJarmuż – 10 powodów, dlaczego warto go jeść
Jarmuż (Brassica oleracea var. acephala) to warzywo liściaste, odmiana botaniczna kapusty warzywnej. Ze względu na swoje liczne właściwości zdrowotne i (…)
Czytaj więcejWitaminy z grupy B – co warto wiedzieć?
Kwas foliowy, biotyna, niacyna – to tylko wybrane witaminy z grupy B. Jakie jeszcze zaliczają się do tego grona? Sprawdź, (…)
Czytaj więcej13 prostych sposobów na wzmocnienie odporności
Wszystko, co ma wpływ na odporność organizmu, jest za darmo i powinno być praktykowane codziennie. Często szukamy cudownej pigułki, która (…)
Czytaj więcejDlaczego swędzi skóra? 7 możliwych przyczyn
Szukasz różnych rozwiązań, stosujesz drogie kosmetyki, a to i tak nie daje żadnego skutku? Za tym, że swędzi skóra może (…)
Czytaj więcejCo zawiera gluten?
Stawiasz pierwsze kroki w diecie bezglutenowej? Zastanawiasz się, co zawiera gluten i jakie produkty znikną z twojej diety? Sprawdź naszą (…)
Czytaj więcejDlaczego płatki owsiane NIE odżywiają?
Jesz owsiankę na śniadanie? Sprawdź, dlaczego to nie jest dobry pomysł. Co takiego mają w sobie płatki owsiane, że lepiej (…)
Czytaj więcej