fbpx
Szukaj
open close

Suflet z koziego sera z bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0993ed85-33aa-457f-ba8b-c699212532e3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Suflet z koziego sera z bazylią

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy (prawie do wrzenia), po czym ściągamy z kuchenki i odkładamy
  • Twaróg kładziemy na talerz i rozgniatamy widelcem
  • Do miski wkładamy żółtka i mieszamy na gładką masę, stopniowo dosypując mąki
  • Następnie dolewamy mleko i mieszamy, aż składniki się połączą
  • Zawartość miski przelewamy do rondla i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, cały czas mieszając drewnianą łyżką (masa powinna mieć konsystencję gęstniej śmietany)
  • Rondel ściągamy z kuchenki, dodajemy do niego twaróg, posiekaną zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
  • Do masy dodajemy białka i lekko mieszamy
  • Masę przenosimy do formy i wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sufletów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko krowie (500 ml)
  • Jajo białko (180 g)
  • Ser twarogowy kozi (100 g)
  • Jajo żółtko (80 g)
  • Mąka orkiszowa (20 g)
  • Mąka ziemniaczana (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Bazylia (świeża) (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Łyżka drewniana, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Suflet z marchwi z orzechami laskowymi

Marchewki obieramy, kroimy na małe kawałki i płuczemy pod bieżącą wodą Następnie gotujemy marchewki na parze przez ok. 10 minut, (…)

WIĘCEJ >

Suflety kalafiorowe z kaparami i oliwkami

Kalafior rozdzielamy na różyczki (przy każdej zostawiamy ok. 2-3 cm łodygi) Następnie kładziemy w górnym naczyniu garnka do gotowania na (…)

WIĘCEJ >

Suflet szpinakowy

Ze szpinaku odrywamy łodyżki, a liście dokładnie myjemy i osuszamy Do garnka wlewamy wodę (tak, aby ledwo przykrywała dno) Wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Suflet czekoladowy

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Kokilki smarujemy tłuszczem, a następnie górną część każdej z kokilek owijamy natłuszczonym papierem (…)

WIĘCEJ >

Suflety z brokułami i parmezanem

Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 2-3 minuty (do miękkości), a następnie odcedzamy (…)

WIĘCEJ >